Böyle başlıyorum anlatmaya çünkü yıllardır her kadının ballandırarak yapımını anlattığı,çok zor olduğunu söylediği reçel yapımını bende denedim. Denedim ve şaşırdım. Eğer bu kadar kolay olduğunu bilseydim senelerce dışardan para verip reçel almazdım.
Hem yapımı zevkli hemde kendi el emeğinizle bir şeyler yapmak paha biçilemez
Yapılışı:
Çilekleri güzelze yıkayıp sağlarından ayırıp bir süreliğine suda bekletiyoruz. Ben bekletme suyuna 1-2 damla sirke damlatmadan edemem.
Daha sonra çileklerimizi süzüp tenceremize alıyoruz. Tarifler genellikle 1 kiloya bir kilodur ancak ben biraz göz kararı yaptım. Çileklerin üzerini geçicek kadar şeker koydum ve bir saat bu şekilde beklettim. Sonrasında azıcık su kuyup güzelce kaynattım. Çilekler pörsümeye başlayıncada 2-3 damla limot ilave ettim. ve işte hepsi bu kadar ev yapımı lezzetli çilek reçelimiz hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder