9 Mart 2015 Pazartesi

AĞLAYAN PASTA/AĞLAYAN KEK




Malzemeler;(fincan ölcüsü türk kahvesi fincani)
4 yumurta
3 kahve fincani tozseker
3 kahve fincani un
1 kahve fincani süt
1 kahve fincani siviyag
3 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Islatmak icin;
2 su bardagi süt

Kremasi icin;

1 su bardagi süt
1 paket kremsanti

Cikolata sosu icin;

2 su bardagi süt
1 paket dr.outker cikolata sos.

Yapilisi;

Yumurta ve sekerimizi oncelikle guzelce cirpiyoruz. Daha sonra sirasi ile diger kek malzemelerini ekleyip orta boy bir borcami yaglayip kekimizi dokuyoruz. 180 derece firinda pisiriyoruz. Pişen kekimizi sicakken 2 su bardagi soguk süt ile ıslıyoruz. Bir kapta süt ve kremşantimizi cirpip dolapta soğumaya birakiyoruz. Ayri bir tencerede süt ile cikolata sosumuzu pisiriyoruz ve arada karistirarak sogumaya birakiyoruz. Kekimiz ve cikolata sosumuz iyice soguyunca kekin ustune once kremşantiyi sonra da cikolata sosu dokup 2 saat kadar dolapta dinlendiriyoruz.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar