28 Haziran 2014 Cumartesi

MiLFöY PASTACIKLAR



Oncelikle bu tarifle ilgili onemli bir ayrintiyi vermem gerekiyor. Bu tarifi gordugum sayfada pastaciklari en az 2 saat kadar dolapta sogutmamiz gerektigi yaziyordu Bende tam tarifte yazan gibi hazirladim pastaciklarimi. Ancak milfoyler buzdolabinda yumusadi ve benim hayal ettigim o citirligini kaybetti. O yuzden sizlere tavsiyem; oncelikle kremayi hazirlayip dolapta 2 saat dinlendirin. Daha sonra servisinize yakin milfoyleri pisirin. Boylelikle ici soguk kremali disida citir citir bir pastaciginiz olacak.

İste tarifi ;

Oncelikle milfoy hamurlarini ortadan ikiye kesip hafif yaglanmis tepside uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz ve sonrasinda sogumaya birakiyoruz.

Kremasi icin;

1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya
Yarim su bardagi seker
Yarim kasik tereyag

Butun malzemeleri bir tencereye alip pisiriyoruz. Altini kapadiktan sonra hafif ilimaya baslayinca yarim paket krem santi koyup mikser ile karistiriyoruz. Soguyan milfoylerin aralarina kremayi koyup dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun...
Alıntı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar