8 Ocak 2015 Perşembe
KABAK TATLISI
Herkese mutlu hafta sonlari... yilbasi yaklasirken size enfes bir kabak tatlisi tarifi... Kabaklarimizin kabuklarini soyuyoruz ve dilimliyoruz. Yikayip tencereye alip uzerini kapatacak kadar toz seker ilave ediyoruz. Ben 1 kilo balkabagi icin yaklasik olarak 2-2,5 su basdagi kadar seker kullandim. Tencerenin agzini kapatip en az 2 saat kabaklarimizi sekerde bekletiyoruz. 2 saat sonunda hic su koymadan kendi suyu ile kisik ateste pisiriyoruz. Kabaklarimiz yumusadiktan,sekerimizde agdalastikdan sonra altini kapatiyoruz. Servis esnasinda uzerine dovulmus ceviz yada findik koyabilirsiniz.
Afiyet olsun... #balkabagi #noel #tatli #picoftheday #photooftheday #kitchen #smile #happy #beyzamutfakta
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
KAKAOLU KURABİYE 3 yumurta 1 paket sanayağ (eriyecek) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket kakao Alabildiğine un...
-
Bir çoğumuz bazı işlerin zor olduğunu düşünüp,hiç yapmaya girişmeyiz. Benim içinde tereyağ yapımı bunlardan biriydi. Hep zor olduğunu düşün...
-
Malzemeler; 4 yumurta 2 su bardagi seker 3-4 yemek kasigi kakao 1 su bardagi süt Yarim su bardagi siviyağ 1 paket kabartma tozu...
-
Malzemeler;(fincan ölcüsü türk kahvesi fincani) 4 yumurta 3 kahve fincani tozseker 3 kahve fincani un 1 kahve fincani süt 1 kahve ...
-
Evde ekmek yapmak gibisi yok... hele birde sizinde benim gibi sahane bir ekmek yapma makinaniz varsa isiniz daha da kolay.Makinaniz yok...
-
Geçenlerde bir sitede görmüştüm bu tarifi. Çok hoşuma gitti denemek istedim. Özel sunumlarınız için gayet şık bir tatlı.Yapımıda gay...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder