8 Ocak 2015 Perşembe

KABAK TATLISI



Herkese mutlu hafta sonlari... yilbasi yaklasirken size enfes bir kabak tatlisi tarifi... Kabaklarimizin kabuklarini soyuyoruz ve dilimliyoruz. Yikayip tencereye alip uzerini kapatacak kadar toz seker ilave ediyoruz. Ben 1 kilo balkabagi icin yaklasik olarak 2-2,5 su basdagi kadar seker kullandim. Tencerenin agzini kapatip en az 2 saat kabaklarimizi sekerde bekletiyoruz. 2 saat sonunda hic su koymadan kendi suyu ile kisik ateste pisiriyoruz. Kabaklarimiz yumusadiktan,sekerimizde agdalastikdan sonra altini kapatiyoruz. Servis esnasinda uzerine dovulmus ceviz yada findik koyabilirsiniz.

Afiyet olsun... #balkabagi #noel #tatli #picoftheday #photooftheday #kitchen #smile #happy #beyzamutfakta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar