9 Mart 2015 Pazartesi

UN HELVASI


ksamin bi saati caniniz tatlimi istedi... annelerimizin en hizli tatli cozumu un helvasi... hemde kolunuz yorulmadan.. iste tarifi... Malzemeler;

1 bardak un
1 bardak sut
1 bardaktan biraz az toz seker
3 yemek kasigi tereyag

Yapilisi; Unu tenceremize koyup kisik ateste hafif kahverengilesene kadar ara ara karistiriyoruz. Yagini sonradan ekleyecegizki kavurma sirasinda kolumuz yorulmasin. Unumuz kahverengiye dondukten sonra tereyagimizi ekleyip bir sure daha kavurmaya devam ediyoruz. Ayri bir kapta seker ve sutumuzu karisitiriyoruz ve kavrulan unumuzun icine yavas yavas karisitirarak ekliyoruz ve kapagini kapatip sutu cekmesini bekliyoruz. Sutu cektikten sonra istege gore icine fistik ,ceviz veya findik ekleyip kasikla sekil vererek servis ediyoruz.

Afiyet olsun 😄

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar