24 Temmuz 2013 Çarşamba

ZEBRA KEK

Geçenlerde tarife bu sitede rastladım. Hoş  bir tarif en kısa zamanda deneyeceğim.

Malzeler;

4 yumurta 
1 bardak sıvıyağ
1 bardak süt
1 bardak şeker
2 bardak un
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
2 kaşık kakao

yapılışı;

yumurta ve şekeri bir müddet çırpın.Sonra sırası ile diğer malzemeleri ilave edin. hamuru ikiye ayırın ve bir yarısına kakaoyu ilave edip çırpın. Yuvarlak kek kalıbının tam ortasına ara vermeden sırayla bir beyaz hamurdan bir sıyah hamurdan 3 er kaşık koymaya başlayın.Hamurları ilace ettikçe koydukça halkalar genişleyecektir.Hamur bitene kadar bu işleme devam edin.170 derecelik fırında pişirin.

Afiyet olsun...


KITIR EKMEK TARİFİ


Dışarda çok uygun fiyata satılsada insanın kendi el emeği ile yapması gibi olmuyor bence.Özellikle dometes çorbalarına çok yakışan kıtır ekmek tarifini sizlerle paylaşıyorum.

Yapılışı;

5-6 adet tost ekmeğini küp şeklinde kesip bir kabın içine koyuyoruz. içerisine
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kişniş
tuz ve karabiber ekleyip homojen bir şekilde karıştırıyoruz. Fırın tepsisise koyup yaklaşık 10 dakika 200 derece fırında pişiriyoruz. 
Vazgeçemeyeceğiniz lezzetlerden biri olacağına eminim.

Afiyet olsun...

İKİ RENK TATLI



Geçenlerde bir sitede görmüştüm bu tarifi. Çok hoşuma gitti denemek istedim. Özel sunumlarınız için gayet şık bir tatlı.Yapımıda gayet basit. Ben beyaz kısmını Dr.outker 'in tavuk gögüsü ile yaptım.Kırmızı kısmını da gene Dr.Outker in çilekli jölesi ile yaptım.Yapılışı ise şöyle;

Öncelikle paketin üstündeki tarife göre jölenizi hazırlıyorsunuz.Jöle sıcakken kaselere koyup yan şekilde duracak şekilde bir yerde sabitliyorsunuz.Üsteki resimde gözüktüğü üzere ben altlarına oklava koyarak yan durmalarını sağladım. Yaklaşık yarım saat sonra joleler donmuş oluyor ve bıraktığınız şekilde kalıyor. daha sonra gene paketin üstündeki tarife göre tavuk göğüsü yapıp üzerine döküyorsunuz.Ilıdıktan sonra buzdolabına atabilirsiniz.
İsterseniz bunu farklı renklerde de yapabilirsiniz .Tercih sizin afiyet olsun...

ÇİLEK REÇELİ







Ne kadar da kolaymış...
Böyle başlıyorum anlatmaya çünkü yıllardır her kadının ballandırarak yapımını anlattığı,çok zor olduğunu söylediği reçel yapımını bende denedim. Denedim ve şaşırdım. Eğer bu kadar kolay olduğunu bilseydim senelerce dışardan para verip reçel almazdım.

Hem yapımı zevkli hemde kendi el emeğinizle bir şeyler yapmak paha biçilemez

Yapılışı:
Çilekleri güzelze yıkayıp sağlarından ayırıp bir süreliğine suda bekletiyoruz. Ben bekletme suyuna 1-2 damla sirke damlatmadan edemem.
Daha sonra çileklerimizi süzüp tenceremize alıyoruz. Tarifler genellikle 1 kiloya bir kilodur ancak ben biraz göz kararı yaptım. Çileklerin üzerini geçicek kadar şeker koydum ve bir saat bu şekilde beklettim. Sonrasında azıcık su kuyup güzelce kaynattım. Çilekler pörsümeye başlayıncada 2-3 damla limot ilave ettim. ve işte hepsi bu kadar ev yapımı lezzetli çilek reçelimiz hazır.

HOŞGELDİN 11 AYIN SULTANI RAMAZAN



Çocukluğumda da çok özeldi benim için iftar sofraları ,şimdide öyle. Elimden geldiğince ramazan sofralarıma özel bir çaba sarfediyorum.Bu soframda onlardan biri.Bu akşam iftarda eski dostlar var.

Hayırlı ramazanlar hepinize :)

Popüler Yayınlar