16 Aralık 2014 Salı

SIRKELI KURABIYE




Malzemeler
1 yumurta (aki icine sarisi ustune surmek icin ayrilacak)
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi sirke
1 tatli kasigi tuz
100 gr oda sicakliginda margarin
1 cay bardagi siviyag
Aldigi kadar un
Uzeri icin susam.

Yapilisi ;
Butun malzemeleri bir kabin icine alip unu azar azar ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz. Daha sonra hamurumuzdan kucuk parcalar alip elimizle sekil verip yagladigimiz tepsiye diziyoruz. Ustlerine yumurta sarisi ve susam surup 180 derecelik firinda yaklasik 40 dakika pisiriyoruz... Afiyet olsun... 😄

SEKERLI MILFOY CUBUKLAR



Malzemeler
Yarim paket milföy hamuru
1 su bardagi toz seker

Yapilisi ;

Oda sicakliginda yumusamis milfoy hamurlarimizi tezgaha dizip uzerlerine toz sekerlerimizi serpiyoruz. Sonra her bir milfoy karesini uzunlamasina 6 esit parcaya boluyoruz. Yaglanmis tepsiye aralarinda bosluk birakarak seritlerimizi diziyoruz. Onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.. Afiyet olsun... 😄

YUFKA CANAGINDA NOHUT SALATASI



Malzemeler

3 adet yufka
2 su bardagi nohut
1 kutu ton baligi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 diş sarimsak
1 adet limon suyu
Siviyag
Tuz

Yapilisi ;

2 adet yufkayi ust uste koyup orta boy bir kase yardimiyla yuvarlak sekilde kesin. Kestiginiz yuvarlaklari kizgin yagin icine birakin ve tam ortalarina kepce basin. Uzeri kizarana kadar kepce yufkalarin uzerinde kizarmasini bekleyin. Butun yufkalari bu sekilde kizartin.. ayri bir kapta nohutlari az miktarda tuz ile haslayin. Haşlanan nohutlarin icine sarimsak,tazesogan,ton baligi,maydanoz,tuz ,limon suyu ve siviyagi ilave edip karistirin ve hazirladiginiz yufka canaklarinin iclerine koyup servis edin.. Afiyet olsun... 😄

13 Aralık 2014 Cumartesi

AY ÇÖREĞİ





AYÇÖREĞİ TARİFİ

125gr margarin
1 cay bardagi siviyag
Yarim su bardagi sut
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket toz maya
2 yumurta(sarilardan birini uzerine surmek icin ayiriyoruz.)
Alabildigine un

Iç harci icin;
Yarim kalip kek
3-4yemek kasigi kuru uzum
1 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi tarcin
1 bardak ceviz ve findik
4 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay bardagi sut.

YAPILISI ;
Hamur icin butun malzemelerimizi yogurup kulak memesi kivamindan bir hamur elde ediyoruz ve oda sicakliginda 1 saat mayalanmaya birakiyoruz. Ic harci icin uzum findik ve cevizi rondodan gecirip elimizle ufaladigimiz keklerimizin icine ilave ediyoruz. Daha sonra pudra sekeri,tarcin,ve kakaoyuda ilave edip sut ile karisimimizi islatiyoruz. Mayalanmis hamurumuzu kucuk parcalara ayirip avuc icinden birazdaha buyuk olacak sekilde merdane ile aciyoruz. Ic harci hamurun icine koyup sigara boregi sarar gibi yumarlayip kenarlarini kivirip hilal sekli veriyoruz. 180 derecelik firinda yaklasik 40 dakika pisiriyoriz.

Afiyet olsun...

12 Aralık 2014 Cuma

BEZE TARIFI



3 yumurta aki
1 su bardagi toz seker
1 tutam tuz
Istege gore gida boyasi

Yapilisi ;

Cirpma kapimizi benmari usulu kaynar bir tencerenin uzerine oturtuyoruz.yumurta aklarimizi kabimiza alip 1 tutam tuz ilave edip kar halini alana kadar mikser ile cirpiyoruz. Daha sonra sekerimizi azar azar yumurtalarimizi sondurmemeye ozen gostererek ekliyoruz. En son istege bagli olarak gida boyamizida ilave edip sıkma tormasiyla karisimimizi tepsiye sıkıyoruz. Onceden isitilmis 120 derecelik firinda 1 saat pisiriyoruz. Afiyet olsun... ☺

Popüler Yayınlar