17 Aralık 2014 Çarşamba

PORTAKAL SOSLU KEK





Malzemeler ;

3 yumurta
7 yemek kasigi toz seker
7 yemek kasigi un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal rendesi
2 adet portakalin suyu

Portakal sosu icin ;

3 adet portakalin suyu
5 yemek kasigi toz seker

Oncelikle yumurta ve sekerimizi cirpip kalan malzelerimizi ilave ediyoruz. Ve guzelce cirpiyoruz. Yaplanmis kalibimiza kek karisimimizi alip onceden isitilmis 180 derecelik firinda 35-40 dakika pisiriyoruz. Ayri bir tencerede portakal suyu ve sekerimizi kaynayana kadar pisiriyoruz.Soguyan kekimizin uzerine ilave edip biraz cekmesi cekmesini bekledikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun ...😄

16 Aralık 2014 Salı

CIKOLATA SOSLU SAKIZLI MUHALLEBI



3 yemek kasigi un
125 gr margarin
1 su  bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 adet damla sakiz
1 litre sut

Cikolata sosu icin;
200ml krema
100 gr cikolata

Yapilisi;
 Yulafli biskuvilerimizi rondadan gecirip kaselerimizin tabanina birer kasik koyuyoruz. Bir tencereye  un ve yagimizi koyup kavuruyoruz. Daha sonra sut ve sekerini ilave edip koyulasana kadar once orta ateste sonra kisik ateste pisiriyoruz. Altini kapatmadanda vanilyasini ilave ediyoruz. Muzlari ince ince kesim kasenin kenarlarina dosuyoruz. Hazirladigim muhallebiyi kaselerimize kepce ile koyuyoruz ve ilimaya birakiyoruz.
Baska bir tencerede kremamizi kaynayana kadar pisiriyoruz. Sonra ocaktan alip cikolatalarini ilave edip cikolatalar eriyene kadar karisitiriyoriz. Daha aonra muhallebilerimizin uzerine dokuyoruz.

Afiyet olsun... 😄

SIRKELI KURABIYE




Malzemeler
1 yumurta (aki icine sarisi ustune surmek icin ayrilacak)
1 yemek kasigi seker
1 yemek kasigi sirke
1 tatli kasigi tuz
100 gr oda sicakliginda margarin
1 cay bardagi siviyag
Aldigi kadar un
Uzeri icin susam.

Yapilisi ;
Butun malzemeleri bir kabin icine alip unu azar azar ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edene kadar yoguruyoruz. Daha sonra hamurumuzdan kucuk parcalar alip elimizle sekil verip yagladigimiz tepsiye diziyoruz. Ustlerine yumurta sarisi ve susam surup 180 derecelik firinda yaklasik 40 dakika pisiriyoruz... Afiyet olsun... 😄

SEKERLI MILFOY CUBUKLAR



Malzemeler
Yarim paket milföy hamuru
1 su bardagi toz seker

Yapilisi ;

Oda sicakliginda yumusamis milfoy hamurlarimizi tezgaha dizip uzerlerine toz sekerlerimizi serpiyoruz. Sonra her bir milfoy karesini uzunlamasina 6 esit parcaya boluyoruz. Yaglanmis tepsiye aralarinda bosluk birakarak seritlerimizi diziyoruz. Onceden isitilmis 180 derecelik firinda uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz.. Afiyet olsun... 😄

YUFKA CANAGINDA NOHUT SALATASI



Malzemeler

3 adet yufka
2 su bardagi nohut
1 kutu ton baligi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 diş sarimsak
1 adet limon suyu
Siviyag
Tuz

Yapilisi ;

2 adet yufkayi ust uste koyup orta boy bir kase yardimiyla yuvarlak sekilde kesin. Kestiginiz yuvarlaklari kizgin yagin icine birakin ve tam ortalarina kepce basin. Uzeri kizarana kadar kepce yufkalarin uzerinde kizarmasini bekleyin. Butun yufkalari bu sekilde kizartin.. ayri bir kapta nohutlari az miktarda tuz ile haslayin. Haşlanan nohutlarin icine sarimsak,tazesogan,ton baligi,maydanoz,tuz ,limon suyu ve siviyagi ilave edip karistirin ve hazirladiginiz yufka canaklarinin iclerine koyup servis edin.. Afiyet olsun... 😄

Popüler Yayınlar