16 Aralık 2014 Salı

CIKOLATA SOSLU SAKIZLI MUHALLEBI



3 yemek kasigi un
125 gr margarin
1 su  bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 adet damla sakiz
1 litre sut

Cikolata sosu icin;
200ml krema
100 gr cikolata

Yapilisi;
 Yulafli biskuvilerimizi rondadan gecirip kaselerimizin tabanina birer kasik koyuyoruz. Bir tencereye  un ve yagimizi koyup kavuruyoruz. Daha sonra sut ve sekerini ilave edip koyulasana kadar once orta ateste sonra kisik ateste pisiriyoruz. Altini kapatmadanda vanilyasini ilave ediyoruz. Muzlari ince ince kesim kasenin kenarlarina dosuyoruz. Hazirladigim muhallebiyi kaselerimize kepce ile koyuyoruz ve ilimaya birakiyoruz.
Baska bir tencerede kremamizi kaynayana kadar pisiriyoruz. Sonra ocaktan alip cikolatalarini ilave edip cikolatalar eriyene kadar karisitiriyoriz. Daha aonra muhallebilerimizin uzerine dokuyoruz.

Afiyet olsun... 😄

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar