20 Aralık 2014 Cumartesi

KAKAOLU PUDING



Her ne kadar bir cogumuz artik hazir puding karisimlari kullaniyorda olsak,insanin evde kendi yaptigi gibisi yok dogrusu. Pratik ve lezzetli bir tarif. Seveceginize eminim. 😉😉😉 

Malzemeler ;

3 adet yumurta
1 su bardagi toz seker
2 yemek kasigi nisasta
70gr tereyag
1 litre sut
2 yemek kasigi kakao  Yapilisi ;
Sutu ve toz sekerimizin yarisini bir tencereye alip aralikli olarak karistirarak kaynamaya birakiyoruz. Baska bir kapta yumurtalarimizi(1 tam yumurta kalan 2 yumurtaninda sadece sarilari konulacak) ,kalan toz sekerimizi,nisasta ve kakaomuzu guzelce cirpiyoruz. Daha sonra kaynayan sutumuzden 1 kepce alip yavas yavas  yumurtalarimizin icine dokuyoruz. Bu esnada yumurtalarin pismemesi icinde hizla cirpiyoruz. Alistirma islemini yaptiktan sonra yumurtali karisimimizi tencereye koyup kivam alincaya kadar kaynatmaya devam ediyoruz. Kivam alan pudingimizi ocaktan alip terayaginida ilava edip guzelce karisitirip kaselere koyuyoruz.

Afiyet olsun... 😄 

18 Aralık 2014 Perşembe

YALANCI PIZZA


Malzemeler ;
3 yumurta
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi siviyag
3 su bardagi un
4'te 1 margarin
Kabartma tozu
1 cay kasigi tuz
2,5 yemek kasigi kekik
Istege gore beyaz peynir,sucuk,salam,sosis,misir,zeytin

Yapilisi ;

Ic malzemler haric butun malzemelerimizi bir kaba alip yoguruyoruz. Oldukca civik bir hamur olacak. Daha sonra istediginiz malzemeleride icine ekleyip karistiriyoruz. Yagladigimiz tepsiye hamurumuzu dokup kasik yardimi ile duzlestiriyoruz. Daha sonra uzerine yumurta sarisi surup onceden isitilmis firinda 40 dakika kadar pisiriyoriz.. Afiyet olsun... 

HAVUC TOPLARI



Malzemeler ;

6 adet havuc
5 yemek kasigi toz seker
1 bardak dovulmus ceviz veya findik
1 paket sade petit beurre biskuvi
1 yemek kasigi siviyag
1 cay bardagi su
Hindistan cevizi

Yapilisi ;
Havuclarimizi rendeleyip bir tencereye aliyoruz. Uzerine seker ,su ve sivi yagini ilave edip pisiriyoruz. Soguduktan sonra icine biskuvi ve dovulmus findiklarimizi ilave edip yoguruyoruz. Ceviz buyuklugunde parcalar alip elimizle yuvarliyoruz. Daha sonra hindistan cevizine bulayip kurdan saplayarak servis ediyoruz.

Afiyet olsun...😄

17 Aralık 2014 Çarşamba

PORTAKAL SOSLU KEK





Malzemeler ;

3 yumurta
7 yemek kasigi toz seker
7 yemek kasigi un
1 paket kabartma tozu
1 adet portakal rendesi
2 adet portakalin suyu

Portakal sosu icin ;

3 adet portakalin suyu
5 yemek kasigi toz seker

Oncelikle yumurta ve sekerimizi cirpip kalan malzelerimizi ilave ediyoruz. Ve guzelce cirpiyoruz. Yaplanmis kalibimiza kek karisimimizi alip onceden isitilmis 180 derecelik firinda 35-40 dakika pisiriyoruz. Ayri bir tencerede portakal suyu ve sekerimizi kaynayana kadar pisiriyoruz.Soguyan kekimizin uzerine ilave edip biraz cekmesi cekmesini bekledikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun ...😄

16 Aralık 2014 Salı

CIKOLATA SOSLU SAKIZLI MUHALLEBI



3 yemek kasigi un
125 gr margarin
1 su  bardagi toz seker
1 paket vanilya
1 adet damla sakiz
1 litre sut

Cikolata sosu icin;
200ml krema
100 gr cikolata

Yapilisi;
 Yulafli biskuvilerimizi rondadan gecirip kaselerimizin tabanina birer kasik koyuyoruz. Bir tencereye  un ve yagimizi koyup kavuruyoruz. Daha sonra sut ve sekerini ilave edip koyulasana kadar once orta ateste sonra kisik ateste pisiriyoruz. Altini kapatmadanda vanilyasini ilave ediyoruz. Muzlari ince ince kesim kasenin kenarlarina dosuyoruz. Hazirladigim muhallebiyi kaselerimize kepce ile koyuyoruz ve ilimaya birakiyoruz.
Baska bir tencerede kremamizi kaynayana kadar pisiriyoruz. Sonra ocaktan alip cikolatalarini ilave edip cikolatalar eriyene kadar karisitiriyoriz. Daha aonra muhallebilerimizin uzerine dokuyoruz.

Afiyet olsun... 😄

Popüler Yayınlar