8 Ocak 2015 Perşembe

TIRAMISI



TIRAMISU tarifi;

Malzemeler;

Kremasi icin;
1 lt süt
1 yemek kasigi un
1 yemek kasigi tereyag
2 yemek kasigi nisasta
1 su bardagi toz şeker
1 paket labne peynir
Kedi dili biskuvi

Islatmak icin;

1 su bardagi süt
1 tatli kasigi nescafe
1 yemek kasigi toz seker

Yapilisi;

Süt,seker ve kakaoyu bir kaba alip karistiriyoruz. Bir adet kedi dilini alip ikiye boluyoruz ve islatiyoruz. Islanan biskuvileri kaselerimizin tabanina koyuyoruz. Bir tencerede un ve yagi kavurup daha sonra sut,seker ve nisastasini ilave edip kaynayana kadar karisitiriyoruz. Kaynadiktan sonra kisik ateste 1-2 dakika daha pisirip ocaktan aliyoruz ve labnesini ilave edip mikserle cirpiyoruz. Hazirladigimiz karisimimizi kaselerimize paylastiriyoruz. Soguduktan sonra uzerlerini kakao ile susluyoruz.. Afiyet olsun ... 😄 #instalike #instafood #instagood #kitchen #tiramisu #tarifler #beyzamutfakta

DEREOTLU POGACA





Yeni yilin ilk tarifi

DEREOTLU PEYNIRLI POGACA

Malzemeler;

2 adet yumurta(beyazi icine sarisi ustune surulecek)
100gr margarin(oda sicakliginda)
1 cay bardagi siviyag
1 yemek kasigi yogurt
2 yemek kasigi sirke
1 paket kabartma tozu
1 tatli kasigi tuz
1 demet dere otu
Beyaz peynir

Yapilisi;

Butun malzeme karisitirilip yogurulacak. Cok kati olmayan biraz ele yapisir bir hamur elde edilecek. Yarim saat dolapta dinlendirildikten sonra kucuk parcalar alip yumarlanacak. Uzerlerine yumurta sarisi surulup onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirilecek

Afiyet olsun...😄

KABAK TATLISI



Herkese mutlu hafta sonlari... yilbasi yaklasirken size enfes bir kabak tatlisi tarifi... Kabaklarimizin kabuklarini soyuyoruz ve dilimliyoruz. Yikayip tencereye alip uzerini kapatacak kadar toz seker ilave ediyoruz. Ben 1 kilo balkabagi icin yaklasik olarak 2-2,5 su basdagi kadar seker kullandim. Tencerenin agzini kapatip en az 2 saat kabaklarimizi sekerde bekletiyoruz. 2 saat sonunda hic su koymadan kendi suyu ile kisik ateste pisiriyoruz. Kabaklarimiz yumusadiktan,sekerimizde agdalastikdan sonra altini kapatiyoruz. Servis esnasinda uzerine dovulmus ceviz yada findik koyabilirsiniz.

Afiyet olsun... #balkabagi #noel #tatli #picoftheday #photooftheday #kitchen #smile #happy #beyzamutfakta

MISIR EKMEGI



Karadenizlilerin vazgecilmezi sicacik mısır ekmegi... iste tarifi ;

Malzemeler;
2 su bardagi misir unu
2 yemek kasigi siviyag
2 yemek kasigi süt
1 kasik yogurt
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi seker
1 cay kasigi kabartma tozu
Kaynar su 
Yapilisi;

Su haric butun malzemeri karisiriyoruz. 1 cay  ardagi oda sicakliginda suyuda ilave ediyoruz. Daha sonra kaynar suyumuzu yavas yavas  boza kivaminda bir karisim elde edene kadar ilave ediyoruz. Onceden isitilmis 180 derecelik firinda pisiriyoruz.

Afiyet olsun 😄😄😄 #misirekmegi #ekmek #bread #picoftheday #photooftheday #smile #kitchen #beyzamutfakta

CIKOLATA TOPLARI



ÇİKOLATA TOPLARI

1 paket petibor biskuvi
2 tatli kasigi kakao
1 cay bardagi sut
1 portakal rendesi
Kuvertur cikolata
Boncuk sekerlemeler

Yapilisi ;

Petiborlerimizi kucuk parcalara ayirip elimizle ufaliyoruz. Süt, kakao ve portakal kabugunuda ekleyip yoguruyoruz. Sütü azar azar ilave etmelisiniz. Eger harciniz kati olursa biraz daha süy veya portakal suyu ilave edebilirsiniz. Hazirladigimiz harcimizdan ceviz buyuklugunde parcalar alip elimizle yuvarliyoruz. Baska bir yerde kuvertur cikolatalarimizi benmari usulu eritiyoruz. Ve hazirladigimiz toplari cikolatanin icine atip her yerini cikolata ile kapliyoruz. Daha sonra istege bagli olarak hindistan cevizi ,dovulmus findik yada boncuk sekerlemelere buluyoruz. Sonrada lolipop çubuklarini takıp dolapta donmaya birakiyoruz.

Afiyet olsun 😄 #cikolatatoplari #cikolata #picoftheday #photooftheday #kitchen #happy #smile #beyzamutfakta

Popüler Yayınlar