14 Ağustos 2012 Salı

ŞEHRİYE ÇORBASI





Yapılışı;

1-2 adet domatesi rendeleyip bir miktar yağda hafif kavuruyoruz.Üzerine 5 su bardağı suyu ilave edip hafif ılımaya başladıktan sonra 1 çay bardağı tel şehriyeyi ve tuzunu ilave diyoruz.Şehriyeler şiştikten sonra altını kapatıyoruz...

Afiyet Olsun...

BÖRÜLCE SALATASI






Malzemeler;

1 su bar.Kuru börülce
1 adet domates
2-3 adet taze sogan
Maydanoz,yağ,sumak,tuz,nar ekşisi,limon

Yapılışı;

Börülceleri suda haşlıyoruz.Soğuduktan sonra derin bir kaba alıp diğer malzemeleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.Basit ve bir o kadar da lezzetli...

Afiyet olsun...

ET HAŞLAMA


Yapılışı;

Etleri yıkayıp tencereye koyuyoruz.Yarım çay bardağı ilave edip biraz haşlıyoruz.Suyunu çektikten sonra yağını,tuzunu ve zevkinize göre baharatlarını ekleyip kısa bir süre kızartıyoruz...

Afiyet olsun...

KÖZ BİBER DOLMASI


Malzemeler;

5-6 adet kırmızı biber
3-4 adet patlıcan
Yogurt,sarımsak,tuz

Yapılışı;

Biberleri öncelikle közlüyoruz.Ben bazı yerlerinden birkaç delik açarak fırında közledim.Patlıcanları küçük küçük dograyıp az yağda kızartıyoruz.Kızarttığımız patlıcanları biberlerin içine dolduruyoruz.Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis ediyoruz...

Afiyet olsun...

31 Temmuz 2012 Salı

ARPA ŞEHRİYELİ KABAK SALATASI

Malzemeler;

1 Su bardağı arpa şehriye
1 Kabak
1 havuç
Yogurt,sarımsak,mayonez,tuz

Yapılışı;

Arpa şehriyeyi kaynayan suya atıp şişene kadar kaynatıyoruz.Sonra süzüp bi kabın içine alıyoruz.Kabak ve havucu rendeleyip az kayda hafif kavurarak öldürüyoruz.Daha sonra arpa şehriye ve kabak-havuç karışımını birleştirip sarımsaklı yoğurt  ve mayonezle sosluyoruz.Sonradan tuzunu ilave ediyoruz.


Afiyet olsun...

Popüler Yayınlar