13 Aralık 2014 Cumartesi

AY ÇÖREĞİ





AYÇÖREĞİ TARİFİ

125gr margarin
1 cay bardagi siviyag
Yarim su bardagi sut
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket toz maya
2 yumurta(sarilardan birini uzerine surmek icin ayiriyoruz.)
Alabildigine un

Iç harci icin;
Yarim kalip kek
3-4yemek kasigi kuru uzum
1 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi tarcin
1 bardak ceviz ve findik
4 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay bardagi sut.

YAPILISI ;
Hamur icin butun malzemelerimizi yogurup kulak memesi kivamindan bir hamur elde ediyoruz ve oda sicakliginda 1 saat mayalanmaya birakiyoruz. Ic harci icin uzum findik ve cevizi rondodan gecirip elimizle ufaladigimiz keklerimizin icine ilave ediyoruz. Daha sonra pudra sekeri,tarcin,ve kakaoyuda ilave edip sut ile karisimimizi islatiyoruz. Mayalanmis hamurumuzu kucuk parcalara ayirip avuc icinden birazdaha buyuk olacak sekilde merdane ile aciyoruz. Ic harci hamurun icine koyup sigara boregi sarar gibi yumarlayip kenarlarini kivirip hilal sekli veriyoruz. 180 derecelik firinda yaklasik 40 dakika pisiriyoriz.

Afiyet olsun...

12 Aralık 2014 Cuma

BEZE TARIFI



3 yumurta aki
1 su bardagi toz seker
1 tutam tuz
Istege gore gida boyasi

Yapilisi ;

Cirpma kapimizi benmari usulu kaynar bir tencerenin uzerine oturtuyoruz.yumurta aklarimizi kabimiza alip 1 tutam tuz ilave edip kar halini alana kadar mikser ile cirpiyoruz. Daha sonra sekerimizi azar azar yumurtalarimizi sondurmemeye ozen gostererek ekliyoruz. En son istege bagli olarak gida boyamizida ilave edip sıkma tormasiyla karisimimizi tepsiye sıkıyoruz. Onceden isitilmis 120 derecelik firinda 1 saat pisiriyoruz. Afiyet olsun... ☺

28 Haziran 2014 Cumartesi

MiLFöY PASTACIKLAR



Oncelikle bu tarifle ilgili onemli bir ayrintiyi vermem gerekiyor. Bu tarifi gordugum sayfada pastaciklari en az 2 saat kadar dolapta sogutmamiz gerektigi yaziyordu Bende tam tarifte yazan gibi hazirladim pastaciklarimi. Ancak milfoyler buzdolabinda yumusadi ve benim hayal ettigim o citirligini kaybetti. O yuzden sizlere tavsiyem; oncelikle kremayi hazirlayip dolapta 2 saat dinlendirin. Daha sonra servisinize yakin milfoyleri pisirin. Boylelikle ici soguk kremali disida citir citir bir pastaciginiz olacak.

İste tarifi ;

Oncelikle milfoy hamurlarini ortadan ikiye kesip hafif yaglanmis tepside uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz ve sonrasinda sogumaya birakiyoruz.

Kremasi icin;

1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya
Yarim su bardagi seker
Yarim kasik tereyag

Butun malzemeleri bir tencereye alip pisiriyoruz. Altini kapadiktan sonra hafif ilimaya baslayinca yarim paket krem santi koyup mikser ile karistiriyoruz. Soguyan milfoylerin aralarina kremayi koyup dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun...
Alıntı

17 Haziran 2014 Salı

TENCEREDE FINCAN KEK


Instagramda gordugum bu tarifi sizlerle hemen paylasmak istedim.Tencerede kekmi olur demeyin. Supermi super oluyor. Tarifin orjinaline www.sukrankaymak.com adresinden ulasabilirsiniz. Ama ben bunu kendi kek tarifimle yaptim ve harika bir sonuc aldim.

Iste tarifi....

3 yumurta
1 su bardak süt
1 su bardak toz seker
1 su bardagindan bir parmak az siviyag
2 su bardagi un
2 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
1 limon rendesi

Butun malzemeyi karistiriyoruz .Fincalari oncelikle guzelce yagliyoruz.Sonrasinda da fincanlarin 3/1 ine kadar keklerimizi dolduruyoruz.(fazla doldurursaniz kek kabarip tasabilir.). Fincalari tencereye dizip yarilarina gelicek sekilde su koyuyoruz.tencerenin agzina temiz bir havlu kapatiyoruz.ve suyun buhari ile sahane bir kek elde ediyoruz. Kekler pisip soguduktan sonra yavasca altlarindan vurunca kek kolayca cikiyor. Ben sosunu dr.outkerin hazir cikolata sosu ile hazirladim ve cilekle susledim.

Afiyet olsun...

Popüler Yayınlar