16 Aralık 2014 Salı
YUFKA CANAGINDA NOHUT SALATASI
Malzemeler
3 adet yufka
2 su bardagi nohut
1 kutu ton baligi
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
1 diş sarimsak
1 adet limon suyu
Siviyag
Tuz
Yapilisi ;
2 adet yufkayi ust uste koyup orta boy bir kase yardimiyla yuvarlak sekilde kesin. Kestiginiz yuvarlaklari kizgin yagin icine birakin ve tam ortalarina kepce basin. Uzeri kizarana kadar kepce yufkalarin uzerinde kizarmasini bekleyin. Butun yufkalari bu sekilde kizartin.. ayri bir kapta nohutlari az miktarda tuz ile haslayin. Haşlanan nohutlarin icine sarimsak,tazesogan,ton baligi,maydanoz,tuz ,limon suyu ve siviyagi ilave edip karistirin ve hazirladiginiz yufka canaklarinin iclerine koyup servis edin.. Afiyet olsun... 😄
13 Aralık 2014 Cumartesi
AY ÇÖREĞİ
AYÇÖREĞİ TARİFİ
125gr margarin
1 cay bardagi siviyag
Yarim su bardagi sut
1 su bardagi pudra sekeri
1 paket toz maya
2 yumurta(sarilardan birini uzerine surmek icin ayiriyoruz.)
Alabildigine un
Iç harci icin;
Yarim kalip kek
3-4yemek kasigi kuru uzum
1 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi tarcin
1 bardak ceviz ve findik
4 yemek kasigi pudra sekeri
1 cay bardagi sut.
YAPILISI ;
Hamur icin butun malzemelerimizi yogurup kulak memesi kivamindan bir hamur elde ediyoruz ve oda sicakliginda 1 saat mayalanmaya birakiyoruz. Ic harci icin uzum findik ve cevizi rondodan gecirip elimizle ufaladigimiz keklerimizin icine ilave ediyoruz. Daha sonra pudra sekeri,tarcin,ve kakaoyuda ilave edip sut ile karisimimizi islatiyoruz. Mayalanmis hamurumuzu kucuk parcalara ayirip avuc icinden birazdaha buyuk olacak sekilde merdane ile aciyoruz. Ic harci hamurun icine koyup sigara boregi sarar gibi yumarlayip kenarlarini kivirip hilal sekli veriyoruz. 180 derecelik firinda yaklasik 40 dakika pisiriyoriz.
Afiyet olsun...
12 Aralık 2014 Cuma
BEZE TARIFI
3 yumurta aki
1 su bardagi toz seker
1 tutam tuz
Istege gore gida boyasi
Yapilisi ;
Cirpma kapimizi benmari usulu kaynar bir tencerenin uzerine oturtuyoruz.yumurta aklarimizi kabimiza alip 1 tutam tuz ilave edip kar halini alana kadar mikser ile cirpiyoruz. Daha sonra sekerimizi azar azar yumurtalarimizi sondurmemeye ozen gostererek ekliyoruz. En son istege bagli olarak gida boyamizida ilave edip sıkma tormasiyla karisimimizi tepsiye sıkıyoruz. Onceden isitilmis 120 derecelik firinda 1 saat pisiriyoruz. Afiyet olsun... ☺
28 Haziran 2014 Cumartesi
MiLFöY PASTACIKLAR
Oncelikle bu tarifle ilgili onemli bir ayrintiyi vermem gerekiyor. Bu tarifi gordugum sayfada pastaciklari en az 2 saat kadar dolapta sogutmamiz gerektigi yaziyordu Bende tam tarifte yazan gibi hazirladim pastaciklarimi. Ancak milfoyler buzdolabinda yumusadi ve benim hayal ettigim o citirligini kaybetti. O yuzden sizlere tavsiyem; oncelikle kremayi hazirlayip dolapta 2 saat dinlendirin. Daha sonra servisinize yakin milfoyleri pisirin. Boylelikle ici soguk kremali disida citir citir bir pastaciginiz olacak.
İste tarifi ;
Oncelikle milfoy hamurlarini ortadan ikiye kesip hafif yaglanmis tepside uzerleri kizarana kadar pisiriyoruz ve sonrasinda sogumaya birakiyoruz.
Kremasi icin;
1 yemek kasigi nisasta
1 yemek kasigi un
2 su bardagi sut
1 yumurta sarisi
1 paket vanilya
Yarim su bardagi seker
Yarim kasik tereyag
Butun malzemeleri bir tencereye alip pisiriyoruz. Altini kapadiktan sonra hafif ilimaya baslayinca yarim paket krem santi koyup mikser ile karistiriyoruz. Soguyan milfoylerin aralarina kremayi koyup dolapta 2 saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
Afiyet olsun...
Alıntı
17 Haziran 2014 Salı
TENCEREDE FINCAN KEK
Instagramda gordugum bu tarifi sizlerle hemen paylasmak istedim.Tencerede kekmi olur demeyin. Supermi super oluyor. Tarifin orjinaline www.sukrankaymak.com adresinden ulasabilirsiniz. Ama ben bunu kendi kek tarifimle yaptim ve harika bir sonuc aldim.
Iste tarifi....
3 yumurta
1 su bardak süt
1 su bardak toz seker
1 su bardagindan bir parmak az siviyag
2 su bardagi un
2 paket kabartma tozu
2 yemek kasigi kakao
1 limon rendesi
Butun malzemeyi karistiriyoruz .Fincalari oncelikle guzelce yagliyoruz.Sonrasinda da fincanlarin 3/1 ine kadar keklerimizi dolduruyoruz.(fazla doldurursaniz kek kabarip tasabilir.). Fincalari tencereye dizip yarilarina gelicek sekilde su koyuyoruz.tencerenin agzina temiz bir havlu kapatiyoruz.ve suyun buhari ile sahane bir kek elde ediyoruz. Kekler pisip soguduktan sonra yavasca altlarindan vurunca kek kolayca cikiyor. Ben sosunu dr.outkerin hazir cikolata sosu ile hazirladim ve cilekle susledim.
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
Popüler Yayınlar
-
KAKAOLU KURABİYE 3 yumurta 1 paket sanayağ (eriyecek) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket kakao Alabildiğine un...
-
Bir çoğumuz bazı işlerin zor olduğunu düşünüp,hiç yapmaya girişmeyiz. Benim içinde tereyağ yapımı bunlardan biriydi. Hep zor olduğunu düşün...
-
Malzemeler; 4 yumurta 2 su bardagi seker 3-4 yemek kasigi kakao 1 su bardagi süt Yarim su bardagi siviyağ 1 paket kabartma tozu...
-
Malzemeler;(fincan ölcüsü türk kahvesi fincani) 4 yumurta 3 kahve fincani tozseker 3 kahve fincani un 1 kahve fincani süt 1 kahve ...
-
Evde ekmek yapmak gibisi yok... hele birde sizinde benim gibi sahane bir ekmek yapma makinaniz varsa isiniz daha da kolay.Makinaniz yok...
-
Geçenlerde bir sitede görmüştüm bu tarifi. Çok hoşuma gitti denemek istedim. Özel sunumlarınız için gayet şık bir tatlı.Yapımıda gay...