14 Mart 2010 Pazar

MİSAFİRİM VAR !

Bu hafta sonu annemler ve teyzemleri ağırladım ve onlar için en özel sofralarımdan birini hazırladım. Gerçi onlar misafirden sayılmaz. O yüzden hazırlanış aşamada ,sunumumda daha rahat oldu. Çok keyifli bir geceydi.






Ana yemek olarak kemikli kuzu eti ve elma patates fırınladım. Ancak patateslerimin yapımı biraz farklı. Patatesleri bu şekilde yapmayı ablamdan öğrendim. Patatesleri önce biraz haşlıyosunuz. Sonra tavaya tereyağ ve 1-2 diş sarımsak koyup patatesleri kısa bir süre kızartıyorsunuz ve sonra fırına veriyosunuz. Normalde ben fırınlanmış sade patatesi pek sevmem. biraz kuru ve tatsız gelir bana ama inanın bu şekilde hazırlanmış patatesler çok daha lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim. 



Meze olarakta Barbunya,Sarımsaklı yoğurtlu havuç ve Arnavut ciğeri hazırladım.











Ve salata olarakta bol yeşillikli ve mısırlı bir salata yaptım. Benim salatalarım meşhurdur. Özelliklede bu salatamı yiyen herkes çok beğenir. Tek bir püf noktası var içine 1-2 diş sarımsak rendeliyorum.


Gecenin tatlısı enfesTiramisu....


ve tatlıma ek olarak teyzemin meşhur cevizli tahinlisi.





12 Mart 2010 Cuma

SÜSLÜ KURABİYE


Bugün alışveriş yaparken Carrefour'dan Dr.Outket'in süsleme Glazürü'nden aldım.Yaptığım kurabiyelerimi bunlarla süsledim.  Heskesin her an elinin altında bu süslemelerden olmaya bilir. O yüzden Sevil teyzemin süsleme tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Hem daha pratik hemde daha çok süs yapacak kadar harç elde ediyorsunuz.


Yapılışı,
Bir kabın içine 1 yumurta akı,250gr pudra şekeri ve 1-2 damla limon koyun ve mikserle 1-2 dakika çırpın. Elde ettiğiniz harcı parçalara ayırıp gıda boyaları ile renklendirin.

Afiyet Olsun...

11 Mart 2010 Perşembe

YUMURTALI ZIBIDIK


Bu pazar kudret ile kavağa balık yemeğe gittik. Yol üzerinde köylüler tezgah açmışlar. Çeşitli otlar satıyorlardı. Babam çok sever zıbıdığı annem ara sıra yapar. Bende alıp denemek istedim. Süslemesi tamami ile kudret'e ait :) Zıbıdık adını bilmeyenler için belirteyim zıbıdık çok çeşitli isimlerle biliniyor. Bunlardan en yaygını hodan ve kaldırık.

Yapılışı,

Gayet topraklı bir bitki öncelikle çok iyi yıkanması gerekiyor. İyice yıkadıktan sonra önce bir güzel haşlanması lazım. Çünkü çk kalın sapları var iyice erimesi lazım... Haşladıktan sonra suyunu süzün ve elinizle sıkıp iyice suyunu süzün. Daha sonra tavada bir miktar ezerek kavurun ve içine yumurta çırpıp dökün.

Afiyet Olsun...

FINDIK KURABİYE


En pratik ve bir o kadar da lezzetli tariflerimden biri. Ani bir misafir baskınında az malzeme ile çarçabuk yapabileceğiniz bir kurabiye.

MALZEMELER

1 Paket Margarin
3 Yemek Kaşığı Şeker
1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
Punda şekeri
Tarçın

Yapılışı,

Bütün malzemeyi yoğurun. Fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp fırın tepsisine dizin. 170 derece fırında pişirin. Bir kasede pudra şekeri ve tarcını karıştırın. Soğuyan kurabiyelerin üzerine serpin.

KANEPELERİM


Bugün evde yapıcak pekte bir işim yoktu girdim mutfağa bu kanepeleri yaptım. Kalıplarım iyi ki varsınız :)



Afiyet Olsun...

Popüler Yayınlar