Bu hafta sonu annemler ve teyzemleri ağırladım ve onlar için en özel sofralarımdan birini hazırladım. Gerçi onlar misafirden sayılmaz. O yüzden hazırlanış aşamada ,sunumumda daha rahat oldu. Çok keyifli bir geceydi.
Ana yemek olarak kemikli kuzu eti ve elma patates fırınladım. Ancak patateslerimin yapımı biraz farklı. Patatesleri bu şekilde yapmayı ablamdan öğrendim. Patatesleri önce biraz haşlıyosunuz. Sonra tavaya tereyağ ve 1-2 diş sarımsak koyup patatesleri kısa bir süre kızartıyorsunuz ve sonra fırına veriyosunuz. Normalde ben fırınlanmış sade patatesi pek sevmem. biraz kuru ve tatsız gelir bana ama inanın bu şekilde hazırlanmış patatesler çok daha lezzetli oluyor. Denemenizi tavsiye ederim.
Meze olarakta Barbunya,Sarımsaklı yoğurtlu havuç ve Arnavut ciğeri hazırladım.
Ve salata olarakta bol yeşillikli ve mısırlı bir salata yaptım. Benim salatalarım meşhurdur. Özelliklede bu salatamı yiyen herkes çok beğenir. Tek bir püf noktası var içine 1-2 diş sarımsak rendeliyorum.
Gecenin tatlısı enfesTiramisu....
ve tatlıma ek olarak teyzemin meşhur cevizli tahinlisi.
bi harıkaydı yemekler,ellerine sağlık.etler çok iyi pişmişti,mezelerde lezzetliydi.vee tatlı çok iyiydi.Usta aşçılara taş çıkartırsın sen :)
YanıtlaSil