11 Mart 2010 Perşembe

YUMURTALI ZIBIDIK


Bu pazar kudret ile kavağa balık yemeğe gittik. Yol üzerinde köylüler tezgah açmışlar. Çeşitli otlar satıyorlardı. Babam çok sever zıbıdığı annem ara sıra yapar. Bende alıp denemek istedim. Süslemesi tamami ile kudret'e ait :) Zıbıdık adını bilmeyenler için belirteyim zıbıdık çok çeşitli isimlerle biliniyor. Bunlardan en yaygını hodan ve kaldırık.

Yapılışı,

Gayet topraklı bir bitki öncelikle çok iyi yıkanması gerekiyor. İyice yıkadıktan sonra önce bir güzel haşlanması lazım. Çünkü çk kalın sapları var iyice erimesi lazım... Haşladıktan sonra suyunu süzün ve elinizle sıkıp iyice suyunu süzün. Daha sonra tavada bir miktar ezerek kavurun ve içine yumurta çırpıp dökün.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar