10 Mart 2010 Çarşamba

PEKSİMET(SELANİK GEVREĞİ)


Pastanerlerden alıp yemekten keyif duyduğumuz bir lezzettir peksimet. Eniştem sağolsun internetten bizim için tarifini araştırmış. Bizde denemekte yarar var deyip girdik mutfağa. Gerçektende lezzet aynı lezzet. Ancak özellikle belirteyim,biliyorsunuz peksimetin özelliği ince olmasıdır. Eğer fırın tepsiniz orta boy bi fırın tepsisi ise hamuru ikiye bölün. Yoksa kalın bir hamur oluyor.

MALZEMELER

4 Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
4 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı (Kuru Meyve,Antep Fıstığı,Badem,Üzüm isteğe bağlı)
1 Yemek Kaşığı Sirke
2 Çay Kaşığı Anason
Yarım Paket KAbartma Tozu

Yapılışı,

Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.Sıvıyağ ve anasonu ekleyip 1 dakika daha çırpın.Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.Kuru meyve(isteğe bağlı) ve sirkeyide ilave edip çirpın.Kek hamurundan daha kıvamlı olan karışımı büyük bir fırın tepsisine yayın 170 derecede pişirin.Pişip soğuyan keki dilimleyip yeniden fırın tepsisine dizin. 15 dakika daha fırına atıp kurumasını sağlayın.

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar