10 Mart 2010 Çarşamba
PEKSİMET(SELANİK GEVREĞİ)
Pastanerlerden alıp yemekten keyif duyduğumuz bir lezzettir peksimet. Eniştem sağolsun internetten bizim için tarifini araştırmış. Bizde denemekte yarar var deyip girdik mutfağa. Gerçektende lezzet aynı lezzet. Ancak özellikle belirteyim,biliyorsunuz peksimetin özelliği ince olmasıdır. Eğer fırın tepsiniz orta boy bi fırın tepsisi ise hamuru ikiye bölün. Yoksa kalın bir hamur oluyor.
MALZEMELER
4 Yumurta
1,5 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Sıvı Yağ
4 Su Bardağı Un
1,5 Su Bardağı (Kuru Meyve,Antep Fıstığı,Badem,Üzüm isteğe bağlı)
1 Yemek Kaşığı Sirke
2 Çay Kaşığı Anason
Yarım Paket KAbartma Tozu
Yapılışı,
Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.Sıvıyağ ve anasonu ekleyip 1 dakika daha çırpın.Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin.Kuru meyve(isteğe bağlı) ve sirkeyide ilave edip çirpın.Kek hamurundan daha kıvamlı olan karışımı büyük bir fırın tepsisine yayın 170 derecede pişirin.Pişip soğuyan keki dilimleyip yeniden fırın tepsisine dizin. 15 dakika daha fırına atıp kurumasını sağlayın.
Afiyet Olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Yayınlar
-
KAKAOLU KURABİYE 3 yumurta 1 paket sanayağ (eriyecek) 1 su bardağı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket kakao Alabildiğine un...
-
Bir çoğumuz bazı işlerin zor olduğunu düşünüp,hiç yapmaya girişmeyiz. Benim içinde tereyağ yapımı bunlardan biriydi. Hep zor olduğunu düşün...
-
Malzemeler; 4 yumurta 2 su bardagi seker 3-4 yemek kasigi kakao 1 su bardagi süt Yarim su bardagi siviyağ 1 paket kabartma tozu...
-
Malzemeler;(fincan ölcüsü türk kahvesi fincani) 4 yumurta 3 kahve fincani tozseker 3 kahve fincani un 1 kahve fincani süt 1 kahve ...
-
Evde ekmek yapmak gibisi yok... hele birde sizinde benim gibi sahane bir ekmek yapma makinaniz varsa isiniz daha da kolay.Makinaniz yok...
-
Geçenlerde bir sitede görmüştüm bu tarifi. Çok hoşuma gitti denemek istedim. Özel sunumlarınız için gayet şık bir tatlı.Yapımıda gay...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder